In het kort


  • Planontwerp
  • Bewonerscommunicatie
  • Asbestsanering
  • Energiebesparende maatregelen
  • Planmatig onderhoud

Planmatig onderhoud + EBM


Opdrachtgever: Stadlander
Uitvoering: 2017

Onze opdrachtgever beheert ruim 15.000 huurwoningen in West-Brabant en Tholen. Het doel: ervoor zorgen dat huurders prettig wonen, nu en in de toekomst. Voor aanvaardbare woonlasten, in een duurzame wijk die schoon en veilig is, met goede buren en genoeg voorzieningen in de buurt. Stadlander staat bekend als vooruitstrevend en richt zich met haar duurzaamheidsbeleid op een energiekostenreductie van maar liefst 20% voor het totale woningbezit in 2018. Hiervoor investeert zij voortdurend in woningverbeteringen, zoals de vervanging van enkel glas door HR++-isolatieglas, en van oude cv-ketels door nieuwe, energiezuinige HR-ketels. En als het nodig is door extra isolatie van daken, vloeren en gevels. Deze woningverbeteringen worden gekoppeld aan de cyclus van planmatig onderhoud.

Breed scala aan werkzaamheden

Voor 261 woningen, verspreid over diverse clusters op het eiland Tholen, verzorgde Vergouwen Vastgoedzorg in 2017 het planmatig onderhoud, asbestsanering en energetische verbeteringen. Het project omvat onder meer het aanbrengen van binnendakisolatie en dakvensters, gevelisolatie en kierdichting, voegwerkherstel, het vervangen van ramen en deuren, het aanbrengen van HR++-beglazing en zelfregulerende ventilatieroosters, het aanbrengen van geïsoleerde kruipluiken, paneelisolatie, houtsanering en schilderwerk.

Bewonerscommunicatie

Een belangrijk onderdeel van dit project was bewonerscommunicatie. Zowel in de voorbereiding als in de uitvoering hebben wij onze opdrachtgever ontzorgd op het gebied van bewonerscommunicatie en -begeleiding.