Familiebedrijf met ruim vijftig jaar historie


1964. De wederopbouw van Nederland is in volle gang. Met een diploma Meester Schilderen en een aantal jaren praktijkervaring op zak, begint Piet Vergouwen zijn eigen schildersbedrijf in Etten-Leur. Al tijdens zijn dienstverband heeft hij een uitstekende reputatie als vakman opgebouwd, waardoor zijn bedrijf een vliegende start maakt. Uit de wijde omtrek komen aanvragen binnen, vooral gericht op nieuwbouw. Piet Vergouwen legt zijn ziel en zaligheid in zijn werk en het bedrijf groeit gestaag.

Tijden veranderen

Begin jaren 80 verschuift de focus naar onderhoudsschilderwerk. Vergouwen combineert dit als een van de eersten met houtsanering. Begin jaren 90, wanneer Piet Vergouwen zijn bedrijf overdraagt aan de volgende generatie, start letterlijk en figuurlijk een nieuw tijdperk. Vanuit de gedachte dat bundeling van werkzaamheden en één aanspreekpunt tot meer efficiency leiden, breidt het dienstenpakket zich uit. Meerjarenonderhoudsscenario’s doen hun intrede en vanaf 2000 wordt prestatiegericht onderhoud de norm.

Vastgoedonderhoud en meer

Anno nu hebben we dagelijks zo’n tachtig tot honderd mensen aan het werk. Vakmensen die bedreven zijn in vastgoedonderhoud in de breedste zin van het woord, maar ook in resultaatgericht samenwerken, bewonerscommunicatie en alles wat opdrachtgevers vandaag de dag belangrijk vinden. Aan het roer staat Peter Vergouwen, zoon van Piet, die al sinds medio jaren 90 in het bedrijf actief is. Na vele jaren in Etten-Leur, en een uitstap naar Roosendaal van 1968 tot begin jaren 80, verhuist Vergouwen in 2017 naar een fraai pand in Breda. Helaas maakt Piet dit niet meer mee. Toch blijft de herinnering aan hem levend, al is het maar door de vele relikwieën in ons pand. Zoals de kunstwerken aan de wanden, die hij maakte aan de Nederlandse Katholieke Schildersschool St. Lucas, de foto van de diploma-uitreiking en de materialen uit de begintijd van het bedrijf.