In het kort


  • Vereniging van eigenaren
  • Meest markante gebouw Breda
  • Winnaar Architectuurprijs
  • Planmatig onderhoud, service- en binnenschilderwerk
  • Besparing bereikbaarheidskosten

Buitenschilderwerk


Opdrachtgever: VVE Poort van Breda
Uitvoering: 2014-2015

De Poort van Breda, aan het Valkenberg Park, is met zijn fraaie en opvallende ontwerp een van de meest markante gebouwen van Breda en omgeving. Het gebouw is van de hand van de Belgische architect Charles Vandenhove en is in 2000 opgeleverd. Met name de trotse toren met zijn zilverkleurig dakbeslag is een ware sensatie. In 2001 koos de Bredase bevolking het gebouw met overgrote meerderheid als winnaar van de Architectuurprijs Breda 2001 die was bestemd voor het mooiste dan wel meest bijzondere gebouw in de stad in de periode 1997 tot en met 2000.

58 luxe appartementen

De Poort van Breda bestaat uit een ronde toren van dertien verdiepingen, een vierkante toren van zeven verdiepingen en – daartussenin – lagere bebouwing van vier en vijf lagen. Boven in de ronde toren was in eerdere ontwerpen een sterrenwacht gepland, maar uiteindelijk is daar een penthouse gerealiseerd. Het complex telt in totaal 58 luxe appartementen.

Besparing van tienduizenden euro’s per onderhoudscyclus

Sinds de eerste onderhoudscyclus van de buitengevels is Vergouwen Vastgoedzorg betrokken bij de conservering van houten elementen. Het werken op hoogte brengt vaak ‘torenhoge’ kosten met zich mee, die voor de opdrachtgever niet direct terug te vinden zijn in het geleverde eindproduct. Reden voor ons om ook op dit vlak met verantwoorde innovatieve oplossingen te komen. Het resultaat is dat we bij de Poort van Breda nagenoeg geen gevelsteiger of hoogwerker hebben ingezet; vrijwel alle elementen zijn van binnenuit geschilderd. Dit vereiste goede afstemming en coördinatie met de bewoners en extra instructies voor onze vaklieden. Door deze manier van werken bespaart onze opdrachtgever enkele tienduizenden euro’s per onderhoudscyclus, uiteraard zonder in te leveren op kwaliteit en KPI’s. Naast het buitenschilderwerk verzorgt Vergouwen Vastgoedzorg ook het binnenschilderwerk van de algemene ruimtes.